In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Frica

Frica

Ori de câte ori un animal se simte amenințat, fie că este vorba de un pericol real sau imaginar, în organismul lui apar modificări pentru a se pregăti pentru fugă sau atac. Aceste modificări apar datorită hormonilor eliberați de către sistemul nervos care a detectat un pericol. Hormonii de stres au o acțiune complexă, afectând mai multe sisteme și organe.

La debut, se raționalizează consumul de oxigen și energie, fiind defavorizate zonele care nu sunt critice în deplasare. Astfel sunt inhibate procesele digestive, funcția de creștere, reproducere, sistemul imunitar și este abolită capacitatea de percepție a durerii.

Amintirile formate în aceste perioade de alertă, sunt extrem de puternice și rămân în memoria lui întreaga viață.

Când cauza acestei temeri este prezentă continuu în viața de zi cu zi, toate organele și sistemele de organe din organism sunt afectate, ca rezultat al acestei stări, apar afecțiuni musculare, metabolice, cardiace, digestive, erducerea ratei de creștere și supresie imunitară.

Evitarea stresului este un proces de durată, presupune o socializare corespunzătoare în tinerețe sau o reintegrare de durată a câinilor și pisicilor traumatizare. Un alt factor stresor important este cel ce ține de mediul în care cresc animăluțele noastre, lipsa unei rutine zilnice sau nerespectrea acesteia duc la apariția stresului.

Actual industria alimentară a găsit soluții pentru a menține un echilibru psihic constant, însă principiile active conținute în hrană menite să calmeze animăluțele necesită o perioadă de acumulare în organism pentru a atinge doză terapeutică.

De cele mai multe ori însă rezolvarea problemelor ce țin de temeri, necesită doar timp și răbdare, chiar dacă sedarea sau calea medicamenoasa este cea mai facilă.

Cabinet veterinar in sect. 2 din Bucuresti. Medicina interna, ecografie, cardiologie, stomatologie, chirurgie. 0738569047

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *