Hamsky Medical & SPA


Neurologie si fizioterapie:

Neurologie si fizioterapie clinica veterinara - Evaluare neurologica

Evaluare neurologica

Consultatia neurologica urmareste evaluarea functiilor senzitive si motorii si raspunsul aminalului la stimuli.

Evaluarea neurologica a pacientilor vizeaza stabilirea cauzelor disfunctiilor senzitive si motorii si recomandarea tratamentului adecvat, bazat pe medicamente sau fizioterapie.

Neurologie si fizioterapie clinica veterinara - Fizioterapie

Fizioterapie

Fizioterapia a fost folosita cu succes ca terapie singulara sau adjuvanta in nenumarate afectiuni ortopedice si neurologice.

Fizioterapia este utilizata in recuperarea pacientilor in urma accidentarilor, pentru reducerea durerii si cresterea mobilitatii.


Neurologie si fizioterapie clinica veterinara - Electrostimulare

Electrostimulare

Aplicarea si utilizarea corecta a electrostimilarii poate ajuta la restabilirea cailor neurologice si la recastigarea proprioceptiei.

Prin electrostimulare se mentine functionalitatea muschilor si a articulatiilor pe perioada in care pacientul nu poate misca anumite zone ale corpului.

Consultatie neurologica

Fiecare pacient este unic, iar manifestarile fiecarei boli sunt diferite in intensitate si localizare deci este de asteptat ca si terapia sa varieze.

Semne care indica necesitatea unui control neurologic:
 • O operatie recenta
 • Un accident
 • Dificultati la deplasarea pe scari
 • Dificultatii la urcarea pe canapea sau alte suprafete deasupra nivelului solului
 • Schiopaturi


 • Fizioterapie

  Fizioterapia a fost folosita cu succes ca terapie singulara sau adjuvanta in nenumarate afectiuni ortopedice si neurologice.
  Fizioterapia este utilizata in recuperarea pacientilor in urma accidentarilor, pentru reducerea durerii si cresterea mobilitatii. Fizioterapia nu ajuta doar la recapatarea mobilitatii zonelor afactete, dar poate fi foarte eficienta si in eliminarea durerilor care apar post-operatoriu si in timpul procesului de reabilitare. Programele de fizioterapie derulate post-operator pot urmari o gama larga de obiective: recapatarea fortei si a mobilitatii, reluarea mersului corect si re-educarea animalului pentru redobandirea mobilitatii membrului afectat.

  Debutul oricarui program de fizioterapie incepe cu o evaluare amanuntita atat a istoricului si a pacientului cat si a mediului in care acesta traieste. Aceasta evaluare are ca scop stabilirea unui program adecvat, precum si evaluarea starii de sanatate a pacientului. Evaluarea mediului in care traieste pacientul ajuta la stabilirea masurilor necesare pentru a facilita o evolutie pozitiva.

  In prezent exista multiple instrumente la indemana fizioterapeutilor, iar printre cele mai utilizate amintim: :

 • Miscarile pasive si active
 • Masajul
 • Acupunctura
 • Hidroterapia


 • Electrostimulare

  Aplicarea si utilizarea corecta a electrostimilarii poate ajuta la restabilirea cailor neurologice si recastigarea capacitatii proprioceptive.
  Prin electrostimulare se mentine functionalitatea muschilor si a articulatiilor pe perioada in care pacientul nu poate misca anumite zone ale corpului.