In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Vaccinare si microcipare

Vaccinarea catelului inseamna pregatirea sistemului imunitar al acestuia pentru contactul cu virusurile transmise de ceilalti catei.

Pentru ca ei nu pot spune ce-i doare

Vaccinare și microcipare

Vaccinarea catelului inseamna pregatirea sistemului imunitar al acestuia pentru contactul cu virusurile transmise de ceilalti catei. Bolile impotriva carora se face vaccinarea sunt Distemperul, Hepatita infectioasa, Parvoviroza, Parainfluenta canina, Leptospiroza, Rabia si, mai rar, Traheobronsita (tusea de canisa).

Sistemul imumitar al animalutelor se dezvolta treptat si, de aceea si capacitatea organismului de creare a anticorpilor este la inceput redusa, iar pe masura ce catelusul avanseaza in varsta aceasta creste. De aceea, in primul an de viata se alege o schema de vaccinare care include mai multe vaccinuri, acestea fiind alese de catre medicul veterinar in functie de varsta catelului, mediul din care provine si alti factori, astfel incat la primul contact cu mediul catelusul sa fie pregatit pentru orice provocari.

Dupa vaccinarea initiala, aceasta se reia anual, fara a mai repeta schema complexa de la inceput. Vaccinarea anuala consta intr-un sngur vaccin polivalent si un vaccin antirabic.

Informații

Vaccinare

  • DP – Distemper + Parvoviroza

  • DHPPi – Distemper, Hepatita infectioasa, Parvoviroza, Parainfluenta

  • L – Leptospiroza
  • R – Rabie

  • KC – Tuse de canisa (Bordetella Bronchiseptica + Parainfluenta)
Vizitati-ne

Vizitati-ne

Program

zi program
Luni 09:00 AM -8:00 PM
Marti 09:00 AM -8:00 PM
Miercuri 09:00 AM -8:00 PM
Joi 09:00 AM -8:00 PM
Vineri 09:00 AM -8:00 PM
Sambata 09:00 AM -8:00 PM
Duminica Inchis

Informații

Informatii utile

In primele zile de viata imunitatea catelului sau a pisicutei dvs. este asigurata numai de catre anticorpii primiti de la mama, prin lapte.

Sistemul imunitar propriu al catelului sau pisicii incepe sa se dezvolte treptat si trebuie ajutat sa poata recunoaste si lupta impotriva virusurilor cu care se va confrunta pe perioada vietii, unele dintre acestea fiind mortale.

De aceea, schema de vaccinare din primul an este coplexa, evolueaza odata cu sisteul imunitar al animalutului si trebuie urmata integral.

Domeniul imunologiei este inca in dezvoltare si exista numeroase teorii, dar la momentul actual, atat teoria cat si practica recomanda vaccinarea anuala a animalutelor, pentru a le asigura un sistem imunitar pregatit pentru orice provocari.

Microcipul este un dispozitiv electronic de dimensiunile unui bob de orez care se implanteaza sub pielea animalului.

Acesta este identificat printr-un cod unic, inregistrat in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan si asociat aici cu detaliile proprietarului. Astfel nu veti mai putea fi despartiti de catelusii dumneavoastra, legatura intre dvs. si ei fiind evidenta si usor de restabilit chiar in cazul pierderii sau a furtului.

Cabinet veterinar in sect. 2 din Bucuresti. Medicina interna, ecografie, cardiologie, stomatologie, chirurgie. 0738569047