Hamsky Medical & SPA

Consultatie

Anamneza si consultatia initiala realizata de un specialist in medicina interna stau la baza oricarui diagnostic.

Analize de laborator

Analizele de laborator sunt in multe cazuri o necesitate pentru confirmarea unui diagnostic.

Vaccinare

Alegem schema de vaccinare aecvata varstei si starii puiutului dvs. si o continuam anual pe parcursul intregii vieti.

Microcipare si inregistrare

De la inceputul anului 2015 este obligatorie inregistrarea tuturor cainilor in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan.


Servicii medicale:

Medicina interna

Medicina interna este punctul de plecare in stabilirea oricarui diagnistic.

Specialistul in medicina interna evalueaza starea generala a animalului, o coroboreaza cu anamneza si interpreteaza semnele clinice pentru stabilirea unui diagnostic.

Neurologie

Consultatia neurologica urmareste evaluarea functiilor senzitive si motorii si raspunsul aminalului la stimuli.

Evaluarea neurologica a pacientilor vizeaza stabilirea cauzelor disfunctiilor senzitive si motorii si recomandarea tratamentului adecvat, bazat pe medicamente sau fizioterapie.

Stomatologie

Controlul stomatologic presupune atat urmarirea si mentinerea igienei dentare cat si eventuale interventii.

Alimentatia animalelor si dificultatile asigurarii unei igiene bucale corespunzatoare impun controale stomatologice regulate.

Chirurgie

Realizam operatii pe tesuturi moi si dure, de la interventii simple precum castrarile pana la osteosinteze cu fixatori interni.

Toate operatiile noastre sunt precedate de o evaluare amanuntita a pacientilor si recomandarea investigatiilor minime necesare pentru a asigura cea mai buna evolutie a starii pacietilor intra si post operator.

Oftalmologie

Problemele oftalmologice sunt foarte frecvente, iar cauzele acestea sunt multiple: congenitale, dobandite sau traumatice.

Realizam consultatii oftamlologice cu aparatura specializata, prelevam secretii oculare pentru analize si realizam interventii si tratamente in sfera ocoulara.ecografie

Realizăm ecografii toracice, abdominale, cardiace sau oculare pentru animale de companie.

Ecografia este o tehnică de examinare non-invazivă, extrem de utilă pentru diagnosticarea multor afectiuni.Medicina interna

Aceasta specializare este punctul de plecare pentru punerea oricarui diagnistic si recomandarea controalelor de specialitate. Cu alte cuvinte, medicina interna se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor.
Specialistul in medicina interna evalueaza starea generala a animalului, o coroboreaza cu anamneza luata proprietarului si interpreteaza semnele clinice pentru a stabili un diagnostic preliminar de suspiciune.
Cu alte cuvinte, consultatia realizata de specialistul in medicina interna este cel mai important pas care trebuie urmat in evaluarea starii de sanatate a unui animal, deoarece acesta evalueaza morfologic si functional fiecare organi individual si starea generala a animalului.

Domenii:
 • Afectiuni renale si urinare
 • Afectiuni hepatice
 • Afectiuni ale aparatului digestiv
 • Afectiuni ale aparatului respirator
 • Afectiuni ale aparatului reproducator


 • Neurologie

  Evaluarea neurologica a pacientilor vizeaza stabilirea cauzelor disfunctiilor senzitive si motorii si recomandarea tratamentului adecvat, bazat pe medicamente sau fizioterapie
  Pacientii cu afectiuni neurologice pot obtine beneficii uriase de pe urma tehnicilor fizioterapeutice, in urma carora, prin exercitii fizice si electrostimulare, se mentine functionalitatea muschilor si a articulatiilor pe perioada in care pacientul nu poate misca anumite zone ale corpului, iar aplicarea si utilizarea corecta a electrostimularii poate ajuta la restabilirea cailor neurologice si la recastigarea capacitatii proprioceptive.


  Stomatologie

  Controlul stomatologic presupune atat urmarirea si mentinerea igienei dentare cat si eventualele interventii necesare
  Alimentatia animalelor si dificultatile asigurarii unei igiene bucale corespunzatoare impun controale stomatologice regulate.
  Detartrajul asigura mentinerea sanatatii cavitatii bucale si ar trebuie sa intre in rutina fiecarui proprietar al unui animal de companie. Cu toate acestea, pot aparea probleme asociate cu dentitia, care sa impuna extractii sau chiar manopere mai complexe.


  Chirurgie

  Atat echipa noastra cat si colaboratorii nostrii, au ca scop remedierea cat mai rapida si eficienta a unei largi game de patologii ce necesita interventie chirurgicala, pornind de la monopere de rutina precum castrarile, pana la chirurgii complexe atat pe tesuturi moi cat si dure.
  Toate interventiile chirurgicale sunt precedate de o evaluare a pacientilor si realizarea unui set minim de analize, care poate fi extins la sugestia medicului, pentru a urmari cele mai bine rezultate intra si post operator.


  Oftalmologie

  Problemele oftalmologice sunt foarte frecvente intre animalele de companie, iar cauzele acestora sunt multiple: congenitale, dobandite sau traumatice.
  Realizam consultatii oftamlologice cu aparatura specializata, prelevam secretii oculare pentru analize si realizam interventii si tratamente in sfera ocoulara.


  Ecografie

  Realizăm ecografii toracice, abdominale, cardiace sau oculare pentru animale de companie.
  Ecografia este o tehnică de examinare non-invazivă, extrem de utilă pentru diagnosticarea multor afectiuni. Printre afecţiunile care pot fi diagnosticate cu ajutorul ecografiei enumerăm: afectiunile cardiace congenitale, suspiciunile de tumori toracice/abdominale, afecţiuni gastro-intestinale, afecţiuni hepatice, afecţiuni ale aparatului uro-genital, litiaza renală, etc.


  Analize de laborator

  Facem eforturi pentru a recomanda pacientilor nostri cele mai adecvate analize, beneficiind de de cele mai moderne metode de diagnostic.

  Analize:
 • Hemoleucograma - Hemoleucograma completa este un test care poate furniza diagnostice pentru numeroase boli si indica numarul de globule rosii din sange - eritrocite (pe analize apare RBC), numarul de globule albe din sange sau leucocite (pe foaia de analize se noteaza WBC), cantitatea totala de hemoglobina din sange (adica HGB), procentul de globule rosii (hematocrit, HCT), media volumului globulelor (MCV), marimea globulelor rosii, media globulara a hemoglobinei (MCH), concentratia medie a hemoglobinei (MCHC), numarul de trombocite (PLT)
 • Biochimie serica - Analiza biochimica a sangelui este o metoda de analiza a nivelurilor glicemiei, a balantei hidro-electrolitice, a functiei renale si hepatice.
 • Microscopul - Folosim tehnica microscopica pentru diagnosticarea diverselor afectiuni cu sursa parazitara: Malassezia, Babesia, Microfilarii, diferiti dermatofiti, agentii raiei (Sarcoptes, Demodex, Otodectes etc)
 • Culturi bacteriene si fungice - Recoltam probele necesare pentru investigarea anumitor parologii corelate cu dezechilibrele bacteriene sau fungice si folosim rezultatele obtinute in urma investigatiior pentru alegerea celei mai eficiente scheme de tratament.


 • Vaccinare

  Vaccinarea catelului inseamna pregatirea sistemului imunitar al acestuia pentru contactul cu virusurile transmise de ceilalti catei. Bolile impotriva carora se face vaccinarea sunt Distemperul, Hepatita infectioasa, Parvoviroza, Parainfluenta canina, Leptospiroza, Rabia si, mai rar, Traheobronsita (tusea de canisa).

  Sistemul imumitar al animalutelor se dezvolta treptat si, de aceea si capacitatea organismului de creare a anticorpilor este la inceput redusa, iar pe masura ce catelusul avanseaza in varsta aceasta creste. De aceea, in primul an de viata se alege o schema de vaccinare care include mai multe vaccinuri, acestea fiind alese de catre medicul veterinar in functie de varsta catelului, mediul din care provine si alti factori, astfel incat la primul contact cu mediul catelusul sa fie pregatit pentru orice provocari.
  Dupa vaccinarea initiala, aceasta se reia anual, fara a mai repeta schema complexa de la inceput. Vaccinarea anuala consta intr-un sngur vaccin polivalent si un vaccin antirabic.
  .


  Microcipare

  Microcipul este un dispozitiv electronic de dimensiunile unui bob de orez care se implanteaya sub pielea animalului. Acesta este identificat printr-un cod unic, inregistrat in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan si asociat aici cu detaliile proprietarului. Din acest nu veti mai putea fi despartiti de catelusii dumneavoastra, legatura intre dvs. si ei fiind evidenta si usor de restabilit chiar in cazul pierderii sau a furtului.
  Implantarea microcipului dureaza doar cateva secunde, fiind realizata cu o seringa speciala, cu un ac putin mai gros decat cel folosit la orice injectie obisnuita.