Hamsky Medical & SPA

Vaccinare

Vaccinarea catelului inseamna pregatirea sistemului imunitar al acestuia pentru contactul cu virusurile transmise de ceilalti catei. Bolile impotriva carora se face vaccinarea sunt Distemperul, Hepatita infectioasa, Parvoviroza, Parainfluenta canina, Leptospiroza, Rabia si, mai rar, Traheobronsita (tusea de canisa).

Sistemul imumitar al animalutelor se dezvolta treptat si, de aceea si capacitatea organismului de creare a anticorpilor este la inceput redusa, iar pe masura ce catelusul avanseaza in varsta aceasta creste. De aceea, in primul an de viata se alege o schema de vaccinare care include mai multe vaccinuri, acestea fiind alese de catre medicul veterinar in functie de varsta catelului, mediul din care provine si alti factori, astfel incat la primul contact cu mediul catelusul sa fie pregatit pentru orice provocari.

Dupa vaccinarea initiala, aceasta se reia anual, fara a mai repeta schema complexa de la inceput. Vaccinarea anuala consta intr-un sngur vaccin polivalent si un vaccin antirabic.Hamsky Medical & SPA
Str. Teiul Doamnei nr. 100
Telefon:0738 569 047
 0722 895 694