In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Alergiile alimentare

Alergiile alimentare

Înainte de a discuta despre alergeni și reacțiile alergice, trebuie să înțelegem mai întâi în ce constă reacția alergică.
Reacția alergică se declanșază în momentul în care sistemul imun al animalului identifică ceva inofensiv că fiind vătămător pentru organism. În acest moment, sistemul imun declanșază un lanț de reacții menite să protejeze organismul.
Animalele cu alergii alimentare prezintă prurit intens generalizat, infecții cutanate și otite, iar uneori pot apărea chiar vomă și diaree. Nu trebuie să confundăm însă gastro-eneritele cu alergiile alimentare, pentru că o manifestare digestivă să poată fi considerată alergie alimentară, trebuie să fie implicat și sistemul imun. Intoleranțele alimentare nu intră deci în categotria alergiilor alimentare.
Unele molecule sunt mai des întâlnite ca factori cauzatori de alergii decât altele, printre aceste molecule, proteinele sunt considerate a fi cei mai des întâlniți alergeni.
Alergia alimentară este cauzată de un ingredient sau de o hrană adminsitrata frecvent, nu de o ingestie accidentală sau ocazională de hrană, iar diagnosticul de alergie se pune în urma unui consult clinic și a unei serii de ivestigatii. Reacțiile alergice pot fi cauzate de multiplii factori alergeni atât din hrană cât și din mediul în care trăiește animăluțul, putând fi vorba de o reacție alergică la mai mulți alergeni simultan.
În cazul în care se suspicionează o alergie alimentară, este posibil ca o prima abordare să fie administrarea unei hrane noi sau a unei serii de diete în încercarea de a identifica o hrană care nu determină o reacție alergică. Dietele utilizate au la bază proteine noi sau proteine hidrolizate care au un risc redus în a determina o reacție alergică. Din păcate însă această metodă este luga și frustrantă, deoarece în această perioadă este interzisă administrarea oricăror ale surse de hrană, recompense sau aditivi.
O altă metodă de testare este determinarea substanțelor alergene prin analize de sânge care oferă și posibilitatea preparării serurilor de desensibilizare după stabilirea alergenilor.

Pentru aceasta determinare puteti recolta sange la un cabinet veterinar din Bucuresti care il poate trimite mai departe la laboratorul specializat in analize de alergie

Cabinet veterinar in sect. 2 din Bucuresti. Medicina interna, ecografie, cardiologie, stomatologie, chirurgie. 0738569047

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *