In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Sanatatea dentara

Sanatatea dentara

Sanatatea dentara

Cu siguranță petreceți timp împreună cu cățelușul și pisicuța dumneavoastră, cunoașteți de la cap la coadă fiecare fir de blană și puteți detecta cele mai mici modificări de comportament. Rareori însă proprietarii aruncă o privire și în gura animăluțului lor de companie.

Spune Aaaaaa!

Așezați-va comfortabil alături de cățeluș sau pisicuță și ridicați una din buzele superioare.

Gingia trebuie să fie roz pal. Culori precum roșu aprins, galben sau albastru reprezita semnale de alarmă și trebuie să mergeți cât mai repede la un veterinar. Unii căței și mai rar pisicile, au gingia pigmentată în totalitate sau parțial, acest lucru însă nu trebuie să va sperie.

Dinții trebuie să fie albi și curați, iar dinții fisurați sau sparți sunt un alt semn că trebuie să mergeți cu cățelușul sau pisicuța la doctor. În urma unei consultații și a unei eventuale radiografii se decide dacă acest dinte necesită extracție sau restaurare.

La fel ca noi,
cățeii și pisicile se luptă cu tartrul și placa bacteriană, iar acumularea acesteia la baza dinților poate duce în timp la gingivită, paradontoză, ulcere gingivale și chiar pierderea dinților.

În vederea reducerii cantității de placă bacteriană, puteți recurge la periaj cu produse specializate, hrană uscată sau recompense și jucării care ajută la curățarea dinților. Uneori însă, datorită stilului de a mânca sau a predispoziției pentru aceste afecțiuni, placa bacteriană continuă să se acumuleze și în cele din urmă se formează tartrul, iar în aceste situații este necesar detartrajul profesional cu ultrasunete.

Mirosul, deși în stare naturală nu este unul foarte plăcut, nu ar trebui totuși să va facă să fugiți din cameră. Mirosul neplăcut este de cele mai multe ori un indicator că ceva nu este în regulă în gurița prietenului dumneavoastră

Cabinet veterinar in sect. 2 din Bucuresti. Medicina interna, ecografie, cardiologie, stomatologie, chirurgie, sanatatea dentara. 0738569047

Comments (1)

  1. themetwins Reply

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *