In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Primul catel!

Primul catel!

Poate pare ciudat că am făcut un ghid de utilizare pentru căței, dar aveți răbdare și veți înțelege.

Deținerea unui cățel nu e treabă ușoară, chiar dacă decizia a fost luată dintr-un impuls sau în urma unei meditații intense, realitatea ne copleșește după ce ne vedem cu noul membru al familiei în brațe.

Ce mănâncă? Ce e cu pamperșii pentru căței…oare trebuie și pudra? Ce facem cu el?

Ei bine, pentru mai multe detalii, consultați subcapitolele de mai jos.

1.Alegerea unui cățel

Recomandarea noastră este să va documentați înainte de a adopta sau cumpăra un cățel, deși nu pare, va reieși în curând că este o mare responsabilitate care necesită timp și bani.

Când alegeți un cățel trebuie să aveți în vedere spațiul în care urmează să trăiască și timpul pe care puteți să i-l acordați; apoi începe căutarea. Chiar dacă decideți să adoptați un cățel dintr-un adăpost sau să îl cumpărați de la un crescător, este bine să va informați care sunt cheltuielile ce presupun întreținerea unui cățel.

Deși vi se va părea ciudat, însă aceste cheltuieli nu țin doar de jucării și mâncare, trebuie să puneți la socoteală și cheltuielile legate de prevenția și tratarea bolilor, vizitele la cosmetică și desigur distrugerile pe care urmează să le facă. Da, din păcate nu vin programați să fie căței cuminți, va trebui să vă ocupați și de acest aspect, dar totul la timpul lor.

O dată ce ați decis care este spațiul pe care îl puteți oferi, timpul petrecut împreună și timpul pentru toaletare, aveți deja o idee referitoare la talia cățelului ca adult care vi se potrivește.

Decizia de a adopta sau cumpăra, ține mai mult de preferințele fiecăruia, deci nu vom zăbovi prea mult.

2.Prima vizită la veterinar

Întotdeauna este recomandat să discutați cu un veterinar înainte de a lua un cățeluș, mai ales dacă acesta este primul dumneavoastră cățel.

Internetul este plin de informații, însă neavând experiență, nu puteți sorta și alege informațiile corecte, din acest motiv va invităm la o mică discuție înainte de a face alegerea finală. În cursul acestei vizite vom stabili care sunt bolile care pot fi transmise genetic la rasă aleasă, semnele care indică starea de sănătate a cățelușului, etc, astfel fel încât să fiți cât mai siguri că alegerea făcută este cea bună.

După ce noul membru a fost adus în casă, este bine să fie ținut sub observație în primele 2-3 zile, astfel el se va acomoda cu noul mediu și cu dumneavoastră. În această perioadă se monitorizează starea generală, nivelul de activitate, urină, fecale , apetit, modificări în alergare sau mers.

După perioadă de observație va așteptăm la o primă consultație în care cunoaștem pacientul, discutăm starea lui și stabilim programul de vaccinare și deparazitare.

3.Dietă

Cățelușul dumneavoastră cu excepția cazului în care a fost adoptat de pe stradă, va veni și cu o cantitate redusă din hrană pe care o primea până acum. Această cantitate de hrană îl va ajuta să facă trecerea la nouă hrană.

Această este o regulă care va trebui respectată toată viața , nu doar în „copilărie”, modificarea tipului de hrană se face treptat prin reducerea cantității de hrană uzuală și amestecarea ei cu cantități progresive de hrană nouă. Astfel evităm dezechilibre ale florei intestinale ce pot duce la probleme digestive serioase.

Cățeii din rase mici și medii sunt considerați juniori până la vârsta de un an, cățeii din rasele mari și gigant sunt considerați juniori până la vârsta de un an și jumătate. Din acest motiv este importatnt că alimentația să fie potrivită atât pentru talia cât și pentru categoria de vârstă, pentru a asigura o creștere armonioasă.

O altă regulă importantă care trebuie menținută toată viața este că fiecare are mâncarea lui. Cățeii nu mănâncă mâncare de om și viceversa. Toată industria bazată pe nutriția animalelor de companie se bazează pe realitatea că animăluțele noastre au necesități nutriționale diferite față de ale noastre.

Menținând o dietă strictă formulată pentru căței, se evită atât complicațiile date de introducerea unei hrane necorespunzătoare, dar în acelas timp se menține un cățel sănătos în parametrii optimi.

4.Educația

Așa cum sugerăm anterior, puiuții nu știu cum stă treaba cu regulile casei, pentru el covorul sau lenjeria de pat de mătase este acelas lucru. Din acest motiv trebuie să i se explice regulile casei și desigur să primească educația corectă pentru a nu avea dificultăți de comunicare mai târziu.

Întotdeauna regulile casei trebuie să fie aceleași pentru noul cățeluș, oricâți membrii ar avea familia, regulile rămân neschimbate pentru a nu creea comfuzie.

Până la finalizarea schemei de vaccinare din păcate cățelușul nu va avea voie să iasă afară, ceea ce complică un pic situația din punct de vedere al nevoilor fiziologice. Deci până putem să ne plimbăm în parc folosim „oliță”.

În acest scop există în pet shop covorașe absorbante menite să joace rolul unei pajiști provizorii. Deși la început nu vă știi cum să le folosească, poate fi învățat prin înmuierea unei mici părți din covoraș în urină eliminată. Astfel va începe să urmeze exemplul și în scurt timp va înțelege ca trebuie să folosească un singur loc în casă pentru aceste operațiuni.

Este important că micuțul să aibă spațiul lui unde nu au acces alte animale, sau persoane străine. Deasemeni trebuie evitat contactul cu holul și pantofii de exterior care pot fi vehicule pentru bacterii și virusuri.

În „cameră lui” covorașul absorbant trebuie să fie poziționat la distanță față de castronelele de apa mâncare pentru înțeleagă distincția dintre cele zone.

Deasemeni pentru avea o cu toții, trebui obișnuit cu ideea de se atinge lăbuțele , urechile , momentan părea inutile aceste manopere, târziu consultațiile manoperele de toaletare se vor face mult facil.

Cabinet veterinar in sect. 2 din Bucuresti. Medicina interna, ecografie, cardiologie, stomatologie, chirurgie. 0738569047

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *