In curand ne vom schimba denumirea in VitalPet.

Intrebari frecvente

Cautati informatii?

Intrebari frecvente

Aici puteti gasi raspusuri la intrebarile frecvente despre companionul dvs. blanos sau despre serviciile noastre

Noi recomandăm Hills Science Diet, Royal Canin, Acana sau orice hrana din clasa premium vândută la magazinele pentru animale de companie. Tipul de hrana, dar si cantitatea trebuie adaptate varstei, starii de intretinere si necesarului biologic al fiecarui animal. De asemenea, mancarea gatita poate fi o alternativa, atata timp cat este preparata dupa indrumarile unui veterinar si este echilibrata in principii nutritive sanatoase pentru catelul dvs.

Dacă animalul dvs. are diaree, dar mănâncă și se comportă normal, puteți încerca să intrerupeti hrana pentru 12 ore. Dacă are in continuare diaree, devine letargic, nu are pofta de mancare sau prezinta urme de sânge în diaree, trebuie examinat cât mai curând posibil.

Cele mai probabile cauze are scarpinarii in urechi sunt otitele. In functie de etiologia lor, acestea pot fi alergice, fungice, bacteriene, parazitare, etc si, de aceea, este obligatorie consultarea animalului pentru stabilirea axecta a cauzei inainte de prescrierea unui tratament.

Parazitii interni ai animalelor au character zoonotic si se pot transmite cu usurinta la om. Astfel, este inutil sa mai subliniem necesitatea deparazitarii interne. Parazitii externi nu creeaza doar discomfort animalelor, asa cum este cazul puricilor, dar pot transmite boli cu potential letal, asa cum este cazul tantarilor si capuselor. De aceea se recomanda deparazitarea regulate a animalelor de companie.

Desi simptomele ar putea partea asemanatoare, cauzele care le determina pot fi foarte diferite. De exemplu, banala tuse, poate fi cauzata de o ititatie mecanica a cailor aeriene, o pneumonie cu etiologie bacteriana, fungica, infectioasa, o problema cardiaca, o senzatie de voma, etc. De aceea, este esential sa identificam cauzele pentru a putea trata simptomele si, desi simptomele pot fi comune, cauzele si implicit afectiunile si tratamentul sunt diferite.

Aveti nevoie de ajutor?

Nu gasiti raspunsul? Contactați-ne!